Allt om vin http://alltomvin.se Sveriges största vintidning med de största testerna. Allt för dig som är passionerat intresserad av vin. Wed, 01 Jul 2015 23:11:33 +0000 sv-SE hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.0 Att gå på etiketten http://alltomvin.se/bloggar/nyfiken-pa-vin/att-ga-pa-etiketten/ http://alltomvin.se/bloggar/nyfiken-pa-vin/att-ga-pa-etiketten/#comments Wed, 01 Jul 2015 23:05:47 +0000 http://wordpress3.lrfmedia.se/alltomvin/?p=4248 En bekant sa nyligen: ”Det är ju skönt att ha något nerskrivet på en lapp, någonstans, så att man slipper irra runt bland hyllorna och gå på etiketten”. Hon syftade på att det sägs att det kännetecknar en okunnig att köpa vin utifrån en fin eller tilltalande etikett istället för vad som är i flaskan. Nej,

Inlägget Att gå på etiketten dök först upp på Allt om vin.

]]>

En bekant sa nyligen: ”Det är ju skönt att ha något nerskrivet på en lapp, någonstans, så att man slipper irra runt bland hyllorna och gå på etiketten”. Hon syftade på att det sägs att det kännetecknar en okunnig att köpa vin utifrån en fin eller tilltalande etikett istället för vad som är i flaskan.
Nej, man kanske inte bara ska köpa vin efter etiketten. Fast det beror ju på vad du är ute efter, tänker jag, och vad du letar efter på etiketten.

Senast jag var på bolaget ville jag köpa hem lite röda viner för… låt oss kalla det husbehov. Jag högg två vana gäster, en Fransos och en Argentinare. Men så fick jag ”feeling” och tänkte att jag även skulle ta en tredje vinare till kassan och ville testa något nytt.
Portugal har varit aktuellt i de senaste numren av Allt om Vin och för ett tag sedan så blev jag varse om att det fanns ett område där som heter Alentejo. (Jag använde ljud-funktionen på Google translate för att få veta exakt hur man uttalar ”j:et” och sedan dess har uttalet, och området, fastnat i mitt medvetande.)
Så när jag bland flaskorna i Portugal-hyllan noterar en flaska med ett gällt påklistrat utmärkelse-emblem även såg att det stod Alentejano på etiketten, så nappade jag. Och oj, vad gott det var! Fylligt och smakfullt – precis passande för min palett. …så nog är jag glad att jag gick på etiketten allt när jag väl skulle prova något nytt!

Inlägget Att gå på etiketten dök först upp på Allt om vin.

]]>
http://alltomvin.se/bloggar/nyfiken-pa-vin/att-ga-pa-etiketten/feed/ 0
Hallå, var är rosén? http://alltomvin.se/bloggar/jons-basta-droppar/halla-var-ar-rosen/ http://alltomvin.se/bloggar/jons-basta-droppar/halla-var-ar-rosen/#comments Wed, 01 Jul 2015 22:26:39 +0000 http://alltomvin.se/?p=4863 Har just avverkat min tvådagarsdebut i Almedalen, detta tivoli för nasare och pratkvarnar. Rätt kul men lite tröttande. Jag har sett Löfven på jättenära håll, noterat Björn Rosengren, Johan Hakelius, Björn Eriksson, Eric Gadd och Gudrun Schyman, morsat på Fredrik Eriksson och Årets kock Thomas Sjögren, skakat tass/kramat ett antal journalistkollegor samt kissat bredvid Carl

Inlägget Hallå, var är rosén? dök först upp på Allt om vin.

]]>
Har just avverkat min tvådagarsdebut i Almedalen, detta tivoli för nasare och pratkvarnar. Rätt kul men lite tröttande.

Jag har sett Löfven på jättenära håll, noterat Björn Rosengren, Johan Hakelius, Björn Eriksson, Eric Gadd och Gudrun Schyman, morsat på Fredrik Eriksson och Årets kock Thomas Sjögren, skakat tass/kramat ett antal journalistkollegor samt kissat bredvid Carl Jan.

Alla var där.

Men var fanns rosén? Den skulle ju rinna i floder längs Visbys gränder. Göra Östersjön laxfärgad, mig sprallig och snygg. Okej, några rosépimplare såg jag men nog var ”en Sleepy” (Bulldog) den överlägset vanligaste beställningen. Ett klokt val i högsommarvärmen. Som jag följde. Flera gånger till och med.

 

Ett glas rosé.

…men färgen är snygg.

Trots fyllda anteckningsblock, alla kändisspaningar, skoskav och mitt möte med Mr Pink, det svenska vinsniffandets fader, kändes det som om något fattades när jag släpade mig och mitt bagage mot Nynäsfärjan.

Trossen hette stället vid småbåtshamnen. Planka på menyn och stekare på verandan. ”Ett glas rosé”, sa jag med osäker röst. Servitrisen granskade mig. ”Okej”, sa hon. Kyligt vid mitt bord i skuggan. Rosén iskall och med en lätt metallisk bismak. Brr. Halva fick räcka.

Men nu har jag i alla fall gjort Almedalen på riktigt.

 

 

Inlägget Hallå, var är rosén? dök först upp på Allt om vin.

]]>
http://alltomvin.se/bloggar/jons-basta-droppar/halla-var-ar-rosen/feed/ 0
Juli är här http://alltomvin.se/bloggar/stjarnsommelieren/juli-ar-har/ http://alltomvin.se/bloggar/stjarnsommelieren/juli-ar-har/#comments Wed, 01 Jul 2015 14:04:15 +0000 http://alltomvin.se/?p=4826 Första juli. För oss sommelierer betyder det endast en sak: inventering. Nattmänniska som jag är startade jag inventeringen redan igår kväll efter service var avslutad och blev precis klar. Det är en härlig känsla att pilla bland flaskorna men man blir lite smått trött i ögonen utav alla siffror. Väldigt skönt att få koll på lagret innan semestern.

Inlägget Juli är här dök först upp på Allt om vin.

]]>
Första juli. För oss sommelierer betyder det endast en sak: inventering. Nattmänniska som jag är startade jag inventeringen redan igår kväll efter service var avslutad och blev precis klar. Det är en härlig känsla att pilla bland flaskorna men man blir lite smått trött i ögonen utav alla siffror. Väldigt skönt att få koll på lagret innan semestern. En och en halv vecka kvar innan vi stänger för en månads välförtjänt ledighet. Jag känner i hela kroppen att det behövs.

I fredags uppdaterade jag vårt alkoholfria dryckespaket med lite somriga smaker. Barley water, gurka med matchate, äpple tillsammans med jasmin och bovete, körsbär i kombination med majs. Och så mitt triumfkort som känns kul att visa upp för internationella gäster: fläder- och rossaft. I torsdags natt (ja, nattuggla var det ja…) gav jag mig ut och plockade fläderblommor och rosblad för att sedan dra igång saften. Saften blandas med bubbelvatten så blir det nästa som Moscato d’Asti till desserten. Fantastiskt gott!

I söndags kidnappades jag utav mina vänner som hade ordnat möhippa för mig. Jag kan bara säga, jag har världens finaste tjejer i mitt liv. Så mycket kärlek! När man som jag jobbar väldigt mycket är det lätt att känna sig ensam, när man aldrig kan vara med på fester, middagar, födelsedagar och liknande. Att nästan aldrig kunna vara ledig helg. Eller att heller aldrig våga be om ledigt.  Men jag fick verkligen motbevisat att ensam är det sista jag är. Och på söndag smäller det. Jag blir fru Egenäs. I mitt nästa liv ska jag nog bli bröllopsfixare. På 4 månader har jag (med lite hjälp utav den blivande maken) lyckas styra upp vad som vi hoppas ska bli vårt livs fest. Nu på söndag avgörs det om jag lyckats. Jösses, jag börjar bli nervös. Nedräkningen har börjat på riktigt…

Hippa

Inlägget Juli är här dök först upp på Allt om vin.

]]>
http://alltomvin.se/bloggar/stjarnsommelieren/juli-ar-har/feed/ 0
Vita ljus i mörkret http://alltomvin.se/bloggar/hakansmatochvin/vita-ljus-i-morkret/ http://alltomvin.se/bloggar/hakansmatochvin/vita-ljus-i-morkret/#comments Tue, 30 Jun 2015 15:09:57 +0000 http://alltomvin.se/?p=4769 Arbetsdagen började inte bra i Systembolagets provningsrum. Monopolets släpp av nyheter i fasta sortimentet 1 september kan vara den sämsta omgången i sitt slag under mina 22 år vid glasen. Huga. Desto roligare var det att prova nya årgångar av gamla trotjänare, främst vita. Här är fem favoriter från dagens omgång: 2014 Künstler Riesling Trocken,

Inlägget Vita ljus i mörkret dök först upp på Allt om vin.

]]>
Arbetsdagen började inte bra i Systembolagets provningsrum. Monopolets släpp av nyheter i fasta sortimentet 1 september kan vara den sämsta omgången i sitt slag under mina 22 år vid glasen. Huga.

Desto roligare var det att prova nya årgångar av gamla trotjänare, främst vita. Här är fem favoriter från dagens omgång:

2014 Künstler Riesling Trocken, nr 5375, 115 kr – imponerande bra från svårt år, till lax och skaldjur, lagra gärna ett par år.

2014 Sancerre Les Pierris (Champault), nr 2259, 139 kr – härligt aptitretande sauvignon, på egen hand, till musslor eller getost.

2014 Masi Soave Levarie, nr 6997, 75 kr – småblommigt och fruktigt allroundvin till sommarkvällen.

2014 Côtes-du-Rhône Réserve Blanc (Mont-Redon), nr 2813, 107 kr – utmärkt, komplext och personligt till stekt fisk och kyckling.

2013 Penfolds Thomas Hyland Chardonnay, nr 6023, 99 kr – generöst och fatigt men elegant, till grillad fisk, kyckling och ljust kött.

Inlägget Vita ljus i mörkret dök först upp på Allt om vin.

]]>
http://alltomvin.se/bloggar/hakansmatochvin/vita-ljus-i-morkret/feed/ 0
Hur jag blev Taliban (Naturvins taliban alltså) http://alltomvin.se/bloggar/dryckesprofilen-wow-pro/hur-jag-blev-taliban-naturvins-taliban-alltsa/ http://alltomvin.se/bloggar/dryckesprofilen-wow-pro/hur-jag-blev-taliban-naturvins-taliban-alltsa/#comments Tue, 30 Jun 2015 08:59:03 +0000 http://alltomvin.se/?p=4751 Ofta när jag föreläser om vin, så återkommer jag till mitt första besök på en vingård. Upp i Priorat (ett vindistrikt som ligger i bergen söder om Barcelona) mötte jag som ung fotograf min första vingård. Vid denna tiden hade jag en fäbless för sk grodperspektiv.

Inlägget Hur jag blev Taliban (Naturvins taliban alltså) dök först upp på Allt om vin.

]]>
Ofta när jag föreläser om vin, så återkommer jag till mitt första besök på en vingård. Upp i Priorat (ett vindistrikt som ligger i bergen söder om Barcelona) mötte jag som ung fotograf min första vingård. Vid denna tiden hade jag en fäbless för sk grodperspektiv. Vilket innebar man som fotograf bokstavligen lägger ner och fotograferar ur en grodas synfält. Där nästan krypande började jag förstå vinets hemligheter. Det klickade! jag hade hittat hem kändes det som. Min kärlek, ibland nästan passion för dessa druvor har hållit sig.

Så efter många års kärlek behövde jag nytändning. Jag hade varit i många klassiska distrikt. Räknat för många Parker poäng (trött rating site av vin) Sakta hade jag anpassat mig till denna vin värld. Först i kavaj sedan i en liten scarf med en lika chic dräktjacka. Jag behövde spänning och kanske mer passion i min relation till dryckerna. Framförallt kanske jag var så fruktansvärt trött på likriktning av vinerna i stort sett hela världen. Jakten på höga Parker poäng blev så osexigt.

Då fanns de där, lite punkiga i sin attityd men också så där härligt upproriska. Borta var tråkiga marknads människor när man besöker vingårdar. Istället möter man någon i gummistövlar och hamnar nästan alltid ute bland odlingarna. Som producent av naturviner så spenderar man MYCKET tid ute på vinfälten. Varje planta är en individ, det är min familj, uttryckte sig en vinmakare för mig.

Förutom att tro på vindruvans genialitet utan tillsatser, så tror man också på druvans egna jäst. Man slutar pimpa vinet med tillsatser. Dessa viner som jag gillar anklagas för ojämn kvalitet. Men jag gillar variationer på olika årgångar. Jag gillar när man backar i historien och börja jäsa på amforer. Visst är det häftigt att man börjar pressa vindruvorna med sina fossingar (fötter) igen? Älskar att man väljer använda sig av nästan antika druvor istället för välkända druvnamn och dess lättigenkänliga stil. Men kanske det är en attityd jag saknat som många av dessa vin människor symboliserar.

Kanske mitt liv gjort att jag alltid stått i opposition emot det etablerade. Så vill ni ha trygga och tråkiga riktlinjer så sluta läs min blogg då finns det andra. Men vill ni ständigt bli överraskade och söker spänning? Välkomna…

 

Inlägget Hur jag blev Taliban (Naturvins taliban alltså) dök först upp på Allt om vin.

]]>
http://alltomvin.se/bloggar/dryckesprofilen-wow-pro/hur-jag-blev-taliban-naturvins-taliban-alltsa/feed/ 0
Världens godaste dessert http://alltomvin.se/bloggar/hakansmatochvin/varldens-godaste-dessert/ http://alltomvin.se/bloggar/hakansmatochvin/varldens-godaste-dessert/#comments Mon, 29 Jun 2015 15:25:42 +0000 http://alltomvin.se/?p=4747 Nyplockade Fårösmultron vill jag påstå slår all världens exklusiva desserter. En underbar förening av solvarm sötma, havsfrisk syra och den speciella tonen av solkyssta hedar och enbärssnår. Serveras som de är med bara en gnutta lättvispad grädde, möjligen lite hemgjord vaniljglass – köpeglass duger inte i detta sammanhang. I glaset? Något av matchande kvalitet förstås,

Inlägget Världens godaste dessert dök först upp på Allt om vin.

]]>
Nyplockade Fårösmultron vill jag påstå slår all världens exklusiva desserter. En underbar förening av solvarm sötma, havsfrisk syra och den speciella tonen av solkyssta hedar och enbärssnår. Serveras som de är med bara en gnutta lättvispad grädde, möjligen lite hemgjord vaniljglass – köpeglass duger inte i detta sammanhang.

I glaset? Något av matchande kvalitet förstås, gärna från Sauternes. Ett fåtal halvflaskor av Château d’Yquem från trevliga men inte stora årgången 2006 finns på vinkällarbutikerna i Göteborg och Stockholm för 1 390 kr, nr 99455. Dyrt? Visst. Men jag säger som kollegan Bergs Lars Hansson: Yquem är alltid ett fynd. Och en gång i livet…

Betydligt billigare från samma område och gott nog är 2010 Castelnau de Suduiraut, nr 3690, 159 kr.

Inlägget Världens godaste dessert dök först upp på Allt om vin.

]]>
http://alltomvin.se/bloggar/hakansmatochvin/varldens-godaste-dessert/feed/ 0
En stormaktsporter åt Joakim Thåström http://alltomvin.se/bloggar/dryckesprofilen-wow-pro/en-stormaktsporter-at-joakim-thastrom/ http://alltomvin.se/bloggar/dryckesprofilen-wow-pro/en-stormaktsporter-at-joakim-thastrom/#comments Mon, 29 Jun 2015 15:08:11 +0000 http://alltomvin.se/?p=4744   Tror det var 1985 och jag hade flytt hemstaden för student liv i punkigt Lund. På scenen stod Imperiet och höll hov för oss rocktörstande täckjackspunkare (en lightmodell av punkare i täckjacka och företrädesvis från småstäder). Jag är lite för ung för Ebba Grön och första punk svängen! Men den andra svängen då var

Inlägget En stormaktsporter åt Joakim Thåström dök först upp på Allt om vin.

]]>
 

Tror det var 1985 och jag hade flytt hemstaden för student liv i punkigt Lund. På scenen stod Imperiet och höll hov för oss rocktörstande täckjackspunkare (en lightmodell av punkare i täckjacka och företrädesvis från småstäder). Jag är lite för ung för Ebba Grön och första punk svängen! Men den andra svängen då var jag & småstädernas utbölingar på. Alla vi som tyckte att Noice eller Gyllene Tider inte var tillräckligt bra. Vi ville ha mera och lite bättre. Sådan är jag än, jag vill ha det lite bättre och kanske just därför valde jag en bana i dryckens tecken? På jakt efter bra drycker besöker jag till exempel en dag  Närke kulturbryggeri, där det nämns att Thåström är på besök i Örebro, där bryggeriet finns. Bryggeriet hade fått en order på en back lokaltillverkad öl. ”Shit Thåis, still going strong!” tänker jag. En kartong lager  packas alltså till den gamle hjälten och helt plötsligt frågar Berith (på bryggeriet) om hon skall skicka med en Stormaktsporter? Denna öl minst lika legendarisk som Thåström, i vissa kretsar i alla fall. Det blir några obehagligt tysta sekunder. Sedan brister Håge (bryggare men också en legend) ut:
– Klart Thåström skall ha en stormaktsporter!
Några veckor går och jag småspringer fram på Regeringsgatan i Stockholm. Helt plötsligt ser jag en bekant figur. Oj det är Thåis himself. Jag är på väg över och stoppa honom, men hejdar mig själv. Varför? Kanske jag inte vill vara påflugen, kanske är jag bara blyg, eller så kanske jag är rädd att få fel svar? Tänk om han svarar:
– Den jävla skiten gick inte att dricka!
Vad skall man göra om en hjälte säger det?
Kanske jag är mest rädd att Thåis skulle tycka jag är mystisk jävel, Transa och allt. Men icke, så tror jag inte Thåström skulle reagera.
Som dryckers expert kollar jag alltid in vad folk dricker. Den ena kändisen överraskar, den andra skjuter sig själv i sank. Man tappar lusten att lyssna på dem. Men det jag egentligen vill/kräver är att man gör ett genomtänkt val.
Ärligt talat så är jag är för generad för att våga tala med en gammal idol, en idol i mitt hjärta!

 

 

 

Inlägget En stormaktsporter åt Joakim Thåström dök först upp på Allt om vin.

]]>
http://alltomvin.se/bloggar/dryckesprofilen-wow-pro/en-stormaktsporter-at-joakim-thastrom/feed/ 0
Nigab söker en säljare till Malmö och södra Sverige med önskad placering i Malmö. http://alltomvin.se/aktuella-jobb/nigab-soker-en-saljare-till-malmo-och-sodra-sverige-med-onskad-placering-i-malmo/ http://alltomvin.se/aktuella-jobb/nigab-soker-en-saljare-till-malmo-och-sodra-sverige-med-onskad-placering-i-malmo/#comments Mon, 29 Jun 2015 12:11:11 +0000 http://alltomvin.se/?p=4721 Nigab söker en säljare till distriktet Skåne, Blekinge, Småland och Öland med önskad placering i Malmö. Tjänsten innefattar totalansvar för det egna distriktet, försäljning av Nigabs sortiment mot HoReCa, samt planering, genomförande och utvärdering av försäljningsresultat och aktiviteter.

Inlägget Nigab söker en säljare till Malmö och södra Sverige med önskad placering i Malmö. dök först upp på Allt om vin.

]]>
Nigab är en av de största leverantörerna av sprit och vin till den svenska marknaden samt inom nordisk Travel Retail. Nigab grundades 1983 och har ett kontor i Stockholm och ett i Göteborg med totalt 32 medarbetare. Med en stark försäljnings- och marknadsorganisation distribuerar vi många välkända sprit- och vin varumärken t.ex. William Grant & sons, Remy Cointreau, Gruppo Camparis produktportföljer. Nigab tillhör Hans Just-gruppen som har väletablerade företag i sprit- och vinbranschen i alla nordiska länder.

Tjänsten
Nigab söker en säljare till distriktet Skåne, Blekinge, Småland och Öland med önskad placering i Malmö. Tjänsten innefattar totalansvar för det egna distriktet, försäljning av Nigabs sortiment mot HoReCa, samt planering, genomförande och utvärdering av försäljningsresultat och aktiviteter.
Större delen av arbetet kommer att vara med fokus på vårt spritsortiment. Den vi söker kommer att ingå i säljteamet och rapporterar till försäljningschefen.

Arbetsuppgifter
I det dagliga arbetet ingår fortlöpande bearbetning av kunder, såsom grossister, restauranger och barer mm. Arbetet kräver en hög grad av självständighet och initiativförmåga. Samtidigt som det är viktigt att kunna samarbeta med kunder och kollegor samt att uppfylla högt ställda mål.
Tjänsten innefattar en del resande med varierande arbetstider och övernattningar.

Profil
Vi tror att du är mellan 25-35 år och har någon form av tidigare säljerfarenhet. Du har god branschkännedom och ett starkt nätverk i distriktet samt är mål och resultatinriktad. Du har även lätt för att skapa kontakt och hantera långsiktiga relationer. Du förväntas också ha god förmåga att planera och administrera ditt dagliga arbete. Bra kunskap i Officepaket är nödvändigt och dryckeskunskap är meriterande. B-körkort är ett krav.

Tjänsten tillträdes snarast.

Tycker du att detta låter intressant så skickar du in din ansökan senast den 7:e augusti till:
Mats Palm – Sales Manager mats@nigab.se

nigab_logo_RGB

Inlägget Nigab söker en säljare till Malmö och södra Sverige med önskad placering i Malmö. dök först upp på Allt om vin.

]]>
http://alltomvin.se/aktuella-jobb/nigab-soker-en-saljare-till-malmo-och-sodra-sverige-med-onskad-placering-i-malmo/feed/ 0
Kickoff för min semester http://alltomvin.se/bloggar/nyfiken-pa-vin/kickoff-for-min-semester/ http://alltomvin.se/bloggar/nyfiken-pa-vin/kickoff-for-min-semester/#comments Sun, 28 Jun 2015 23:57:40 +0000 http://alltomvin.se/?p=4705 Den här gången blev det ingen saffranspannkaka på Gotland, i stället hittade jag Gute glassen Saffran & honung. Jösses vilken god smak! Gjord på naturliga råvaror och helt utan tillsatser. Jag har tillbringat helgen på Gotland med ett gäng kompisar. Vi övernattade natten mot lördag i Fröjel och turistade under sedan mellan Högklint och Ljugarn innan

Inlägget Kickoff för min semester dök först upp på Allt om vin.

]]>
Den här gången blev det ingen saffranspannkaka på Gotland, i stället hittade jag Gute glassen Saffran & honung. Jösses vilken god smak! Gjord på naturliga råvaror och helt utan tillsatser.

Svalkande saffransglass när vi tar en paus vid Roma klosterruin.

Svalkande saffransglass när vi tar en paus vid Roma klosterruin. 

Jag har tillbringat helgen på Gotland med ett gäng kompisar. Vi övernattade natten mot lördag i Fröjel och turistade under sedan mellan Högklint och Ljugarn innan vi blåste tillbaka till Visby för den sista kvällen och natten. Jag körde en till favorit i repris och bokade bord på Wallers till lördagskvällen. Jag var där i höstas på rekommendation av min bloggkollega Håkan Larsson och jag förstod då varför de har placerat sig i toppen av köttkrogar i Sverige och ville dela med mig av den upplevelsen med mina vänner.
Men innan vi gick till restaurangen stannade vi till på Donners Brunn där vi satte oss på uteserveringen och såg på när solen sänkte sig över taken kring torget. Jag firade att min semester faktiskt börjat med ett glas champagne.

Sommarlyx att fira sin semester med champagne i en solnedgång.

Sommarlyx att fira sin semester med champagne i en solnedgång.

På Wallers fick vi också sitta ute under infravärme och filtar, supermysigt! Det märktes verkligen att vi alla längtat efter sommaren och att kunna sitta ute om kvällarna. Samtliga i sällskapet beställde högrev eller lamm. ”Det godaste jag ätit på många år” sa en av vännerna senare om högrevet. Till mitt gudomligt goda lamm drack jag en härlig Tempranillo från Rioja, jag tycker det blev en mumsig kombo!

Riktigt vällagad mat och superbra service bjöds vi på på Vallers. 

Riktigt vällagad mat och superbra service bjöds vi på på Wallers.

Vi mellanlandade sedan på Bolaget – en väldigt trevlig vinbar vid Stora torget – innan vi drog vidare i sommarnatten. Där bad jag bartendern om ett lite fylligare vin och blev serverad ett glas av Abbeycourt. Jag tycker att det var ett riktigt gott vin det med.

Den här fransosen slank med lätthet ner efter middagen. 

Den här fransosen slank med lätthet ner efter middagen.

Söndagen strosade vi bort mellan gränderna inne i Visby innan vi tog en lång och härlig sen lunch på Kallis nere vid hamnen. Vi har verkligen haft tur med vädret under resan, det var lite kallt och ruggigt i början, men vände och helgen avslutades med riktigt kanonväder. Under fyra dygn har vi ätit och druckit mycket gott, sett och gjort massor men i ett långsamt och avslappnat tempo – jag känner verkligen att jag har fått en perfekt kickoff för sommaren och min semester.

Jag hoppas verkligen att mina fina vänner vill göra om den här resan nästa år igen!

Jag hoppas verkligen att mina fina vänner vill göra om den här resan nästa år igen!

Inlägget Kickoff för min semester dök först upp på Allt om vin.

]]>
http://alltomvin.se/bloggar/nyfiken-pa-vin/kickoff-for-min-semester/feed/ 0