Annons

Vin som gör gott


2011 Secateurs Rooiwyn
(Badenhorst)
Nr 70932, 594 kr/6 flaskor
204 kr går oavkortat till välgörenhet. Beställ i dag på systembolaget.se.
Läs mer på www.areachinghand.comoch www.vinovativa.se.

Drick ett gott vin och hjälp samtidigt barn i Kapstadens kåkstäder. Ett samarbete mellan importören Vinovativa, vinmakaren Adi Badenhorst och Allt om Vin ger dig chansen, lagom till jul!

Karin Hoole, uppskattad guide på Allt om Vins Sydafrikaresor, driver i Kapstaden välgörenhetsprojektet A Reaching Hand, inriktat på barn och ungdomar i kåkstäderna. Nu har du chansen att medverka till att ge några av kåkstadens barn ett bättre liv.
Kultförklarade vinmakaren Adi Badenhorsti Swartland är mannen bakom vinet Secateurs Rooiwyn; ett mjukt men karaktärsfullt rödvin på bush vines av Cinsault, Shiraz, Grenache, Mourvèdre och Pinotage. En del av årgång 2011 levererar han till Sverige till självkostnad, helt utan vinst.

Importören Vinovativa sköter all hantering av vinet – helt utan sina vanliga påslag – och Allt om Vin står för rollen som skyltfönster.
Överskottet – 34 kr per flaska – går till Ebernizer Educare Center, ett daghem i kåkstaden Khayelitscha. Där får barn till ensamstående mödrar mat, omsorg och kärlek, medan deras mammor kan utbilda sig eller arbeta. Om 1 000 flaskor säljs ger det 34 000 kr, en summa som räcker att ge alla 30 barnen på Ebernizer mat i magen under ett helt år.

Karin Hoole med ett av barnen på Ebernizer.

Jag är stolt över att få medverka i det här unika projektet, och ge våra läsare möjlighet att njuta ett gott vin samtidigt som man gör en ovärderlig insats för barn med stora behov. Och kan du tänka dig en bättre julklapp eller present till den som ”har allt”?

Endast något tusental flaskor kommer tillSverige.
Vänta inte med din beställning!

Annons
Annons

Artiklar ur andra tidningar

Bra på träning, dålig på match

UR Skogsägaren

För några årtionden sedan gjorde forskarna en prognos om när fusionsenergin kan förverkligas: – Den kommer om 30 år. Därefter har svaret på frågan hela tiden varit detsamma: Genombrottet tycks för evigt l­igga 30 år fram i ­tiden. Riktigt så länge har vi inte hört ­visioner om nya skogsprodukter, men det börjar dra ut på tiden.

Läs mer

”Man får vara blind för att inte se problemen”

UR Skogsägaren

Göran Persson är orolig för skogsindustrin. Han konstaterar att det behövs ett lyft med nya produkter, det gäller bioenergin, sågverken och inte minst pappersindustrin. Han framhåller att staten kan hjälpa till med allt från pilotanläggningar till att lyfta fram trä byggandet och ge draghjälp åt träexporten till Kina.

Läs mer

Färgstark utmaning

UR Skogsägaren

Trots skogsnäringens betydelse kommer den inte fram i den allmänna debatten. Det behövs företrädare som vidgar perspektiven och inte bara talar om en fråga i taget. Tanken går till Göran Persson.

Läs mer
ANNONS