Annons

Getostmousse med portvinsmarinerad frukt

I glaset:
Här finns det rena vinet i maten så inget behövs vid sidan om. Använd en ruby av bra kvalitet, beställningsvara:
Dow’s Ruby
Nr 88164/Domaine 125 kr Jerez, Spanien

Det här är ett slags osträtt som med fördel äts efter en varmrätt.

4 portioner

100 g getost (mjuk och krämig)
½ dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
1 dl torkad frukt i bitar, till exempel
melon och papaya
½ dl rött portvin

Mosa getosten  noga med en gaffel. Häll i grädden och rör om tills det blir en slät kräm. Blanda ner crème fraichen. Ställ i kylen för att stelna lite.
Lägg fruktbitarna i portvinet  (man kan till exempel använda en plastpåse) och låt stå minst en halvtimme.
Lägg upp moussen  i små serveringsskålar eller coupeglas. Servera fruktbitarna som tillbehör vid sidan om.

Annons
Annons

Artiklar ur andra tidningar

Bra på träning, dålig på match

UR Skogsägaren

För några årtionden sedan gjorde forskarna en prognos om när fusionsenergin kan förverkligas: – Den kommer om 30 år. Därefter har svaret på frågan hela tiden varit detsamma: Genombrottet tycks för evigt l­igga 30 år fram i ­tiden. Riktigt så länge har vi inte hört ­visioner om nya skogsprodukter, men det börjar dra ut på tiden.

Läs mer

”Man får vara blind för att inte se problemen”

UR Skogsägaren

Göran Persson är orolig för skogsindustrin. Han konstaterar att det behövs ett lyft med nya produkter, det gäller bioenergin, sågverken och inte minst pappersindustrin. Han framhåller att staten kan hjälpa till med allt från pilotanläggningar till att lyfta fram trä byggandet och ge draghjälp åt träexporten till Kina.

Läs mer

Färgstark utmaning

UR Skogsägaren

Trots skogsnäringens betydelse kommer den inte fram i den allmänna debatten. Det behövs företrädare som vidgar perspektiven och inte bara talar om en fråga i taget. Tanken går till Göran Persson.

Läs mer
ANNONS